Om Oss

Sedan 1984 har vi tillverkat exklusiva kvalitetssängar och levererat dem till både stugor och slott. Främst finns kunderna i Sverige men även i länder som Schweiz, Holland och övriga Norden sover människor gott i sängar från Bed Comfort. Produkterna säljs endast i vår butik i Härryda och webbutiken på bedcomfort.se. I vårt sortiment finns klassiska sängmodeller med tidlös design men också flera smarta förvaringslösningar.

Företaget Bed Comfort startades av Sören Stridh och hans fru Berit. Möbeltillverkning var då inget nytt för dem utan något släkten ägnat sig åt sedan lång tid tillbaka. Verkstaden byggdes på tomten vid Vägskillnaden i Härryda, strax utanför Göteborg. Där ligger den kvar men sedan dess har både ytan och verksamheten utökats successivt. Snart kom även sonen Jonny att börja i företaget och tog såsmåningom över rollen som VD.

Gediget hantverk

Jonny StridhVarje exemplar tillverkas helt utefter våra kunders önskemål och val av modell, klädsel och tillbehör. Inget läggs på lager utan byggs utefter din unika beställning. Det gör att du har möjlighet att få din säng precis just så som du vill ha den. Tillverkningen står vi helt själva för, från träkonstruktion till sömnad. Vi har utvecklat egna unika verktyg och maskiner som hjälper oss men det mesta arbetet utförs manuellt med stor noggrannhet. Materialen vi använder är av mycket hög kvalitet och kommer från pålitliga leverantörer som vi samarbetat med under lång tid. Tack vare det behåller våra sängar sin form och funktion i många år, så bra att vi stolt kan lämna 30-års garanti på dem.

Leverantörer i urval

Textil
Sydtextil i Väckelsång
Nevotex i Nässjö

Trä
JS Snickeri i Bankeryd

Fjädring
Starsprings i Herrljunga

Skumgummi
Recticel i Gislaved