Allmänna köpvillkor

Allmänt

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkoren”) gäller alla beställningar som görs av kunden (nedan kallad ”du”) av produkter i Bed Comfort AB (Organisationsnummer: 556250-0743) butik och webbutik (nedan kallad ”Bed Comfort” eller ”vi”).

För att kunna genomföra ett köp i vår butik på bedcomfort.se måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att göra det förbinder du dig att följa dem och bekräftar att du tagit del av informationen om personuppgifter. Vi förbehåller oss rätten att ändra Köpvillkoren utan att meddela detta, den version som gällde vid din beställning gäller dock för ditt köp även om vi ändrat något efter det.

Köp

För att köpa en produkt i butiken på bedcomfort.se måste du vara 18 år eller äldre. Avtal om köp träffas i och med det att du lagt en order och mottar en orderbekräftelse via e-post till den e-postadress du angivit vid beställningen.

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter angående pris och leveranstid. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel/skrivfel i produktinformation, markandsföring eller på webbplats. Vi reserverar också oss för att produktbilder inte alltid exakt återger produkternas verkliga utseende och färger. Hur färgen i bilder återges kan bero på vilken typ av bildskärm du har och vilka inställningar den har. Vi förbehåller oss rätten att åberopa Force Majeure i sådana situationer där detta är tillämpbart.

Priser

I alla priserna ingår moms med 25 procent. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då vi anser det vara befogat. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel/skrivfel i produktinformation, markandsföring eller på webbplats.

Betalning

Vi erbjuder flera olika betalningsalternativ för att du som kund ska kunna välja det sätt som passar dig bäst. Genom Klarna kan du välja mellan faktura, delbetalning, kortbetalning och direktöverföring via din internetbank. Läs Klarnas villkor här.

Leverans

Leverans sker med ett av oss valt logistikföretag, direkt hem till din ytterdörr eller trappuppgångsdörr. Leveransen tidsbokas och levereras till dig under en vardag. Leveransen aviseras också till något av de telefonnummer du angivit vid din beställning.

Leveranstid

Leveranstiden anges på din orderbekräftelse. Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från vår fabrik. Leveranstiden är normalt 8 veckor för produkter vi tillverkar, enskilda tillbehör skickas snarast möjligt. Om leveranstiden mot förmodan blir längre än vad som angivits på din orderbekräftelse så meddelar vi dig om detta snarast möjligt efter det att förseningen kommit oss tillkänna.

Fraktkostnad

Frakt ingår i priset för leveranser inom Sverige. Varorna levereras direkt hem till din ytterdörr eller trappuppgångsdörr. Vill du ha hjälp att bära in, packa upp och montera kan du köpa till tjänsten Inbärning och montering. Då monterar vi eller logistikföretagets personal levererade sängar med tillhörande tillbehör och tar med emballaget. Tjänsten bokas i kassan.

Ångerrätt

Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt i butiken på bedcomfort.se, i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du, inom 14 dagar efter att du mottagit den, meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Du får hela köpesumman tillbaka, men kostnaden för returen står du själv för. Den returnerade varan ska vara oanvänd och i sin originalförpackning och följesedel/faktura, samt uppgifter om hur återbetalning ska ske, ska bifogas.

Ångerrätten gäller inte fullt ut om varan är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad till just dig, till exempel en säng i en specifik klädsel eller med anpassade mått. I sådana fall gäller ångerrätten 14 dagar från den dag du mottagit en orderbekräftelse via e-post till den e-postadress du angivit vid beställningen. Om du vill returnera en vara, vänligen kontakta oss på 0301-312 67 eller info@bedcomfort.se.

Avbeställning

Om du av någon anledning skulle vilja häva ditt köp efter det att ångerrätten löpt ut förbehåller vi oss rätten att kräva ersättning för kostnader vi haft i samband med din beställning som till exempel specialbeställning av material och nedlagd arbetstid. Detta i enlighet med 41 § konsumentköplagen.

Bytesrätt

Du kan i de flesta fall lämna tillbaka en vara och välja en annan liknande inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Detta under förutsättning att varan är oanvänd, i obruten förpackning och i oskadat skick. Vid byte av vara står du själv för returkostnaden. När det gäller bäddmadrasser kan byte av fasthet ske inom 60 dagar från leveransdatum. Du står då för returkostnaden och ny fraktkostnad.

Bytesrätt gäller inte om varan är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad till just dig, till exempel en säng i en specifik klädsel eller med anpassade mått. Om du önskar byta en vara, vänligen kontakta oss på 0301-312 67 eller info@bedcomfort.se.

Transportskador

Kontrollera alltid din leverans för eventuella yttre skador när du mottar den. Om några skador finns så ska dessa antecknas på fraktföretagets fraktsedel i samband med att du signerar den. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage, vänligen kontakta oss på 0301-312 67 eller info@bedcomfort.se.

Garantier

Bed Comfort lämnar 30 års garanti mot spiralbrott och träramsbrott. Garantin gäller inte om sängen behandlats, förvarats eller nyttjats på ett sätt som den inte är avsedd för.

Garantin innebär utbyte av defekt produkt till en likadan eller motsvarande. Vi tar på oss att åtgärda garantiärenden omgående. Du får dock inte göra något avdrag på köpeskillingen, inte heller helt eller delvis häva köpet om vi efter din reklamation åtagit oss att åtgärda problemet eller byta ut den defekta produkten mot en felfri. Vid garantiärenden står vi självklart för returkostnad och ny fraktkostnad.

Personuppgifter

Vi tar ansvar för alla personuppgifter, till exempel namn, adress och e-post, som du lämnar till oss eller som vi får del av när du handlar hos oss. Alla sådana uppgifter används endast inom företagets datasystem och hanteras i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). Informationen kommer att användas i syfte att vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig och ge dig god service. Det kan handla om att leverera de varor du beställt, meddela orderstatus och avisera leverans. Vi kan också komma att delge dig information om nyheter, kampanjer och erbjudanden.